„KÉK” NE FELEJTS!

Az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából, papírból hajtogatott, kék virágokkal kampányolnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnmegelőzési szakemberek.

Az eltűnt és bántalmazott gyermekek világnapjának egyik jelképe a kék nefelejcs. A virág neve magában hordozza a legfőbb üzenetet: ne felejts el! Ez adta az alapgondolatot, hogy papírból hajtogatott kék virágok hívják fel a figyelmet a nemzetközi emléknapon, 2021. május 25-én a gyermekek eltűnésének jelenségére, okaira, a csellengés veszélyeire, a megelőzés fontosságára, és főképp arra, hogy figyeljünk, vigyázzunk gyermekeinkre!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnmegelőzési szakemberek kérik, hogy aki egyetért a kezdeményezés céljával, az hajtogasson papírból készült, kék virágot, majd fényképezze le és tegye közzé #keknefelejcs #eltuntgyermekekvilagnapja megjelöléssel!

Lefotózhatja, ahogy átadja valakinek, de ruhára, gomblyukba fűzve, táskára, vagy épp a hajába tűzve is kifejezheti, hogy fontosnak tartja a kampány üzenetét. A cél, hogy árasszák el a közösségi felületeket ezek a figyelemfelhívó virágok, amelyek bármilyen technikával elkészíthetők, vághatók, ragaszthatók. Fontos, hogy papírból készüljenek, és kék színűek legyenek. Segítségként a mellékletben található egy útmutató a fényképen szereplő virág elkészítéséhez.

Várjuk, hogy minél többen – családok, óvodák, iskolák, osztályok, gyerekek és felnőttek egyaránt – csatlakozzanak a felhíváshoz!
Origami 002

forrás: police.hu

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet