A bejelentéstől számított négy órán belül gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt a törökszentmiklósi rendőrök

A megalapozott gyanú szerint, a férfi egy pénztárcát talált, majd a jogosulatlanul megszerzett bankkártyával vásárolgatott Törökszentmiklóson.

Egy helyi lakos elveszítette pénztárcáját – melyben készpénz és bankkártya is volt – Törökszentmiklóson, 2021. március 22-én a koraesti órákban. A pénztárcát ismeretlen személy megtalálta és a bankkártya felhasználásával többször fizetett büfében, boltokban és egy benzinkúton. Bejelentést követően a rendőrök kamerafelvételeket elemeztek, mely értékelését követően gyorsan megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát. A törökszentmiklósi férfit lakásán elfogták és előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A 28 éves férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy az egyik forgalmas bevásárlóközpontnál találta meg a pénztárcát, amiből a készpénzt kivette, elköltötte, a jogosulatlanul megszerzett bankkártyával pedig több helyen vásárolt, továbbá tankolt a járművébe. A terhelt elmondta, hogy a plasztikkártyát később eldobta.
A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást.

forrás: police.hu

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet