HORGÁSZHELYEKET LÉTESÍT A TÖRÖKSZENTMIKLÓSI HORGÁSZ EGYESÜLET

A Nagykunsági főcsatorna szenttamási szakaszán folyik a horgászhelyek építése. Az elmúlt 3 hétben a kivitelezés módjának újragondolása és új, magasabb partszakaszok felmérése, kijelölése és kikaszálása történt meg. – írta facebook posztjában Kovács Tibor, a Törökszentmiklósi Horgász Egyesület elnöke.

Sok  eshetőséget végig gondolt a tervező és a kivitelező csapat is. Ma délelőtt újra felvonult a kotrógép a területre és beleállt a 46-os hídtól balra eső szakaszon (kék zsilip környéke) kijelölt helyek építésébe. Innen haladnak lefelé a kétpói vasúti híd felé. Összesen 210 méternyi horgászállás kerül kiépítésre a kb. 4 kilométeres szakaszon. 4 db 20 méteres és 13 db 10 méteres hely kialakítására kerül sor a héten. A horgászállások a nyári vízszint feletti kb 60-70 cm-es magasságra lesznek kialakítva, ami az esetleges vízszintemelés esetén is biztosítja azok használhatóságát. Tavasszal a helyek füvesítése megtörténik, a terület fásítása is tervben van. A kulturált és könnyen megközelíthető, biztonságos horgászállások 40-50 fő egyidejű kiszolgálására lesznek alkalmasak.

Köszönjük minden résztvevőnek a munkáját és a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének a támogatását! – zárta Kovács Tibor a THE elnöke. 

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet