ELHUNYT TURU ISTVÁN

Életének 59. évében elhunyt Turu István korábbi válogatott ökölvívó, olimpikon. Az 1980-as években háromszor is országos bajnoki címet szerzett egykori sportoló hosszú ideig a magyar ökölvívó válogatott keretedzője is volt.írta a monokli.com

A gyászoló család tájékoztatása szerint Turut az elmúlt héten légzési nehézségek miatt szállították kórházba, és bár nem volt ismert alapbetegsége, erős szervezetét végül a koronavírus okozta betegség győzte le.

Turu István pályafutása Törökszentmiklósról indult, csiszolatlan gyémántként került Zakar Mihály edző tanítványai közé. Az ösztönös ökölvívó született tehetségként igen jól improvizált. Az ország legtehetségesebb ökölvívójának tartották. Városunkból elkerülve országos bajnok, olimpikon de a kiugró eredménnyel adós maradt. – olvasható a Törökszentmiklósi Box Klub honlapján.

2015-ben a “Törökszentmiklós város északi szegregátumának komplex fejlesztése” című projekt egyik programjaként tartottak ökölvívó bemutatót, melyen Turu István volt az egyik díszvendég. Ez a videónk akkor készült:

djembed

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet