KÖZTISZTVISELŐK NAPJA 2020

A közelgő július 1-e a köztisztviselők szakmai napja. Törökszentmiklós Városi Önkormányzat képviselő-testületének köszönhetően továbbra is munkaszüneti nap. – olvasható Törökszentiklós Város facebook oldalán.
 

Mit sem érnek az előírások, ha nem kapcsolódik hozzájuk a példamutatás, az önkéntes szabálykövetés. Őszinte szándékok és érzelmek kellenek a közigazgatáshoz, melynek letéteményesei a köztisztviselők. A szakszerű ügyintézés mellett nap mint nap emberségből is vizsgázniuk kell. Nem elég érteni a dolgukat, érezni, sőt átérezni is kell. A munka elismerésére alapították meg az Év köztisztviselője címet, melyből évente kettő adható ki.

 
Idén Ábrahámné Kada Éva közpénzügyi osztályvezető-helyettes érdemelte ki e címet. A Budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskola elvégzését követően a tanácsi rendszer ösztöndíjasaként kezdte pályáját és 32 év elteltével is hűséges maradt az önkormányzathoz. A Művelődési Központ igazgatója az áthelyezését kérte 1990-ben gazdasági csoportvezetőnek, majd 1997-ben a MŰV Ház gazdaságvezetője lett. Munkája és az intézmény rendezvényei révén nagyon sok civil szervezettel, emberrel került kapcsolatba. Igazi közösségi emberként szerették és tisztelték Őt. Az ezredfordulót követően kialakított un. „Kiskincstár„ létrejöttével, 2002. január 1-én ismét visszakerült a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályára. Még ez évben közigazgatási alapvizsgát, majd 2004-ben a közigazgatási szakvizsgát tett. Regisztrált mérlegképes könyvelő, aki a szakmája minden fokát végig járta, ügyintézőtől, a gazdaságvezetőn át egészen az osztályvezetői szintig. A pénzügy területén sok változás ment végbe, de ő mindig megállta a helyét, kiváló pénzügyi szakember. Tapasztalt, elhívatott, lelkiismeretes munkatárs, a munkájára igényes kolléga. Hivatástudata, szorgalma mindig kiemelkedő volt és az ma is.
Törökné Pap Edina közbeszerzési ügyintéző immáron 22 éve kötelezte el magát a közigazgatás mellett. Környezetgazdálkodási agrármérnökként 1998-ban helyezkedett el a hivatalban, 2001-ben az Államigazgatási Főiskola környezetvédelmi szakigazgatási szakán vette át másoddiplomáját. Környezetvédelmi ügyintézőként kezdte a pályát, majd a beruházási feladatokkal összefüggően pályázatírás és a közbeszerzés lett a feladta. 2005-ben közbeszerzési referensi képesítést szerzett, 2006-ban közigazgatási szakvizsgát tett, 2007-ben angol nyelvből vizsgázott. 2013. január 1-től 2,5 évig Városüzemeltetési Osztály vezetője volt, majd a hivatal átszervezésével megszűnt ez az osztály és közbiztonsági referensként folytatta a munkáját, ugyanis 2014-ben közbiztonsági referens képzésen vett részt. A munkája elismeréseként 2016-ban a Polgári Védelem Napján kitüntették. Egy újabb hivatali átszervezés következtében ismét a Műszaki osztályra került, ahol jelenleg is a közbeszerzési, vagyongazdálkodási ügyintézőként dolgozik. Folyamatosan képezte magát és bármilyen munkaterületet bíztak rá, megállta a helyét, gyorsan reagált az új kihívásokra. Alaposan felkészült, udvarias, segítőkész mindenkivel, aki hozzá fordul. Munkavégzését a naprakész jogszabályismeret és probléma megoldás jellemzi. Tapasztalt, elhívatott, lelkiismeretes a munkájára mindig igényes munkatárs, aki méltán vívta ki mások elismerését is.
Az Év köztisztviselőinek gratulálunk és további eredményes munkát, sok sikert kívánunk.
Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet