M4 TÖRÖKSZENTMIKLÓS – PÜSPÖKLADÁNY

Lépett egyet az M4 Törökszentmiklós – Püspökladány közötti szakasza. Bár még csak tervezési fázisban van, de a múltheti NIF Zrt-nél tartott tervzsűrin arról döntöttek a szakhatóságok és az állami szervek, hogy engedélyezésre benyújtható a terv, ami elkészült. – írta Markót Imre Törökszentiklós Város polgármestere facebook bejegyzésében.
 
 
“Ez a szakasz a város nyugati határától indulna és gyakorlatilag végig a jelenlegi elkerülő út nyomvonalán halad majd. A tervek szerint a város keleti oldalán, Surjány előtt egy másik csomópont is épülni fog. Innen Örményes irányában haladnak tovább új nyomvonalon. A 4-es főutat majd a Kisújszállás elkerülő érintené ismét.
A 2015-ben felbehagyott, majd lezárt M4-és építéséhez az akkori önkormányzatnak volt egy szándéka, hogy a Táncsics-Ballai úttól a Surányi csomóponthoz készüljön egy szilárd burkolatú szervíz út, ezzel közvetlen elérési kapcsolatot biztosítva a város ezen részének is. Ehhez akkor valamennyi szükséges földterület megszerzett az önkormányzat. A jelenlegi tervvel kapcsolatban ennek a szervízútnak a kiépítését ismételten kértük. Az egyeztetések folyamatban vannak erről a kérdésről.” – írta a városvezető.
Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet