KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM ALAKULT TÖRÖKSZENTMIKLÓSON

Az Országgyűlés által 2000-ben elfogadott „Nemzeti Stratégia a kábítószer probléma visszaszorítására” dokumentum alapján 2019. május 16-án megalakult a Törökszentmiklósi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) maga köré gyűjti a terület munkájában érintett állami, önkormányzati, civil és egyházi szerveket, oktatási, nevelési, egészségügyi, szociális intézményeket. Számítanak a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal való együttműködésre is.

Az alakuló ülésen megválasztották a KEF tisztségviselőit, melynek elnöke: Dr. Lukács Zsuzsanna igazgatós főorvos, alelnöke Dr. Libor Imre jegyző, titkára: Szegő János hatósági osztályvezető.

Jóváhagyták a Szervezeti és Működési Szabályzatukat, mely rögzíti, hogy a szakmai munkacsoport a drogprobléma visszaszorításában négy területen – közösség és együttműködés, megelőzés, gyógyítás és rehabilitáció, kínálatcsökkentés – koordinálja a szervezetek, intézmények e feladatkörben végzett munkáját.

A KEF a helyi beavatkozási színterei számára megfogalmazza a sajátos stratégiákat és kialakítja a helyi együttműködések koalícióját. Ezáltal biztosítja a megelőzésnek, az egészségfejlesztésnek a mindennapokra történő kiható gondolkodását valamint a cselekvésben részt vevők összefogását.

A KEF tagja lehet bármely intézmény, szervezet, aki egyetért a céljaival. A tagság önként vállalt társadalmi megbízatás.DSC_0060.JPG

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet