Döcögős első félidő után magabiztos győzelem

A 23. bajnoki fordulóban a középmezőnyhöz tartozó Kunszentmártont fogadta a Törökszentmiklósi FC-VETERINER.

A meccs első szakaszában mezőnyjátékot láthattunk, kevés igazi helyzet jellemezte ezt az időszakot. A 14. percben Héder balról adott be félmagasan a kapu elé, Ladányi és a vendégkapus közül utóbbi szerezte meg a labdát. A 27. percben a Kunszentmárton rúghatott szabadrúgást, Kispál fejelt kapura Kiss Zalán megoldotta. A 30. percben Buru próbálkozott 22 méterről, a vendégek kapusa hárított. Szabadrúgás a miklósiaknak is, Lucza a keresztlécet találta el a 32. percben. Érett a hazai gól. A 41. percben Héder kínálta meg egy labdával Ladányit, akit szabálytalanul állított meg a védő a 16-oson belül, 11-es. Gusztafik Péter higgadtan a kapu baloldalába lőtte a labdát, 1-0. A vezetés megszerzéde után mindkét oldalon adódott helyzet, de a miklósi támadásnál a vendégek kapusa megfogta a lövést, míg a másik oldalon a kunszenti szabadrúgás után a kapu fölé ment a fejes. 1-0 volt a félidei eredmény.

A második félidőre érkezett meg igazán a meccsbe Gergely Mátyás csapata. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, igaz Kiss Zalánnak is akadt dolga. A 64. percben baloldali bedobás után Ladányi Dániel fejelt közelről a vendégek kapujába, 2-0. A 68. percben Mózer és Kiss Csaba kényszerítőzött, a beadásra belül Ladányi és Buru is érkezett, de elpuskázták a lehetőséget. A 70. percben csereként beálló Poczai Ronald 5 perccel később lövésre készítette le magának a labdát, majd jobbal a hosszú alsóba lőtte azt, 3-0. Percekkel később újra Poczai került helyzetbe, de lemaradt Buru kapu elé lőtt labdájáról. A mérkőzést a percekkel korábban beálló Pintér Dávid zárta le, aki egy lecsorgó labdát lőtt 18 méterről a hálóba, 4-0. Magabiztos győzelmet aratott a TFC.

A 23. forduló további eredményei:
Cserkeszőlő – Tiszaföldvár 0-2
Tószeg – Martfű 1-3
Kunhegyes – Jászfényszaru 2-2
Kenderes – Rákóczifalva 2-4
Jászárokszállás – Mezőtúr 0-2
Kisújszállás – Szajol 2-1

58 ponttal áll a tabella élén Martfű, a szintén 58 pontos Tiszaföldvár előtt, a harmadik helyen a 42 pontos Törökszentmiklós várja a folytatást.

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet