Közeledik az MKB Bank és a Takarékbank egyesülése, ügyféltájékoztató kampány indul

2023. április 30-án egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt., a jövőben MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését az egyesült bank. Az így létrejövő, tisztán magyar tulajdonú nagybank a mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb piaci szereplője lesz. A változással kapcsolatos, ügyfeleket érintő legfontosabb tudnivalókról a bankcsoport részletes tájékoztató kampányt indít.

Az ügyfelek széleskörű tájékoztatása céljával életre hívott, átfogó kampány keretein belül a Takarékbank és az MKB Bank egyesülésével járó változásokról, az egyesülést megelőző átállási időszakkal kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről kaphatnak számos kommunikációs csatornán információt a lakossági és vállalati ügyfelek.

Az ügyfelek az átállással kapcsolatos tudnivalókról a bankszámlakivonatokon, elektronikus levelekből, a tagbanki honlapok Fúziós Hírek menüpontjában és közösségi média felületeken, a vállalatcsoport szakértőinek sajtónyilatkozataiból, valamint személyes kapcsolattartóikon és az ügyfélszolgálaton keresztül egyaránt tájékozódhatnak. Az egyesüléssel kapcsolatos információkról, valamint az egyesült bank szolgáltatásairól az ügyfelek az MBH Bank 2023. május 1-jétől elérhető hivatalos honlapján, az mbhbank.hu oldalon is tájékozódhatnak a későbbiekben.

A fúzió korábbi lépései során összegyűjtött szakmai tapasztalatainkra alapozva most is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az ügyfelek minél kevesebbet érezzenek az egyesüléssel járó háttérfolyamatokból. Ennek érdekében rendkívül részletes, és egyszerre több csatornán zajló tájékoztató kampánnyal segítünk felkészülni az ügyfeleknek az április utolsó napján megvalósuló egyesülésre és az azt követő változásokra. A Takarékbank és az MKB Bank ügyfeleit arra kérjük, hogy a következő hetekben kövessék figyelemmel az általunk kiadott tájékoztatásokat” – mondta Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az első tájékoztató leveleket az ügyfelek elektronikus formában, a januári bankszámlakivonatokkal együtt már február elején letölthették, míg postai úton várhatóan a napokban kapják kézhez, a számlakivonatokkal együtt. Ezzel együtt a hónap közepén elektronikus levélben is megérkezik a tájékoztató az arculatot érintő változásokról, az ügyfélszolgálat elérhetőségéről, az ATM-ek, a betéti- és hitelkártyák használatára vonatkozó információkról, a fizetési számlaszámmal, fizetési megbízásokkal, valamint egyes hiteltermékekkel kapcsolatos tudnivalókról, melyek bankonként változhatnak.

A Magyar Bankholding tagbankjai az átállással kapcsolatos változásokról és az ügyfelek tájékoztatásáról folyamatosan tájékoztatják a Magyar Nemzeti Bankot, mint felügyeleti szervet.

Teljes arculatváltást hajt végre a bankcsoport

Az egyesülést követően, az év folyamán a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok arculata is fokozatosan, több lépcsőben megváltozik, és az MBH Bank arculatával működnek majd tovább. Emellett új arculatot kap a bankcsoporthoz tartozó teljes bankkártya portfolió is, amellyel az újonnan kibocsátott kártyákon találkozhatnak először az ügyfelek. A használatban lévő, érvényes bankkártyák külön lecserélésére nincs szükség a fúzió miatt, az ügyfelek továbbra is használhatják érvényes bankkártyáikat.

2023. május 1-jétől az ügyfelek valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán – az internetbankban, a mobilalkalmazásban, a számlakivonatokon, a postai és elektronikus leveleken – is majd az MBH Bank saját adataival és logójával találkozhatnak, míg az MKB Bank és Takarékbank arculata kivezetésre kerül.

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet