NEM BIZTOSÍTOTT ELSŐBBSÉGET, NYOLC NAPON TÚL GYÓGYULÓ SÉRÜLÉST SZENVEDETT

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt 48 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

Egy törökszentmiklósi lakos közlekedett személygépkocsival Törökszentmiklós belterületén, a Szent István úton a Batthyány utca irányába 2021. április 14-én 11 óra 45 perc körül. A sofőr haladásakor a Szent István út a Batthyány út kereszteződéséhez érve az elsőbbségadás kötelező közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, nem biztosított elsőbbséget az ott közlekedő elektromos kerékpárosnak és összeütköztek. A baleset következtében a kerékpáros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A közúti balesetek során a legjellemzőbb baleseti okok az elsőbbség meg nem adása, a gyorshajtás és a szabálytalan kanyarodás.

Kérjük, hogy a kereszteződéshez érve a kihelyezett jelzőtáblák utasításait mindig tartsák be. Azt a járművet, amely elsőbbséget élvez, ne kényszerítsék fékezésre vagy hirtelen irányváltoztatásra, inkább várják meg a biztonságos áthaladás lehetőségét. Pár másodperc miatt nem érdemes kockáztatni. Egyenrangú utak találkozásánál a jobbkéz-szabály alapján dől el a járművek áthaladási sorrendje, tehát elsőbbséget kell adni a jobbról érkező járművek részére. Sokan figyelmen kívül hagyják azt is, hogy bekanyarodáskor elsőbbséget kell adni azon az úttesten áthaladó gyalogos részére, amelyre a jármű bekanyarodik, továbbá a kerékpársávon, kerékpárúton vagy gyalog- és kerékpárúton érkező jármű és gyalogos részére is.

A kereszteződéseket mindig fokozott figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg, hogy elsőbbségadási kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni! Akinek pedig elsőbbsége van, minden esetben győződjön meg arról, hogy azt megkapja-e!

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságnak továbbra is célja a közlekedési balesetek megelőzése. Kérjük a járművezetőket a közlekedési szabályok maradéktalan betartására.

…hogy mindenki hazaérjen.

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet