FIGYELEM = ÉLET!

Évek óta a fő baleseti okok egyike az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a közlekedők figyelmét.
Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, ismét emberi áldozatot követelő baleset történt 2019. május 28-án Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A személygépkocsi vezetője úgy kanyarodott rá a 4-es számú főútra, hogy nem adott elsőbbséget az ott, vagyis a védett úton közlekedő tehergépkocsinak. A személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette. 
_DSC0126.jpg

Évek óta a fő baleseti okok egyike az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a balesetek megelőzésére. Számos projektet indít és akciókat hajt végre abból a célból, hogy kevesebb baleset történjen az utakon, minimálisra csökkenjen a sérültek száma.   

  • A dekoncentráltság nem megengedett annak, aki járművet vezet.
  • Egy pillanatnyi figyelemhiány súlyos, akár visszafordíthatatlan, tragikus következménnyel járhat.
  • Mondják az idő pénz, és az időből soha nem elég, de nem éri meg sietni, amikor az életünket sodorhatjuk veszélybe.

FELHÍVJUK a közlekedők figyelmét, hogy a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződében az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező – illetőleg a kiegészítő táblán vastag vonallal jelzett – útról érkező jármű részére.

Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg. Amennyiben elsőbbsége van, akkor is győződjön meg arról, hogy azt megadják! 

Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek!

…hogy mindenki hazaérjen!

forrás: police.hu

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet