Fővárosban hódít a törökszentmiklósi kézműves sör

Javában zajlik a Szabadság téren megrendezett, tavalyról már jól ismert Belvárosi Sörfesztivál. Megszokott koncepcióval, de jóval nagyobb és zöldebb területen, ráadásul még több sörkülönlegességgel várja vendégeit. A fesztivál ingyenesen látogatható, csak a fogyasztáshoz szükséges fesztiválpoharat kell megvásárolniuk a látogatóknak, ami egy többrétegű befektetés. Egyrészről a pohárral az egész fesztivál területén lehet fogyasztani, ereklye egy fesztivál szuvenír, másrészről sokkal kellemesebb egy üvegpohárból inni, mint egy műanyagból. Egyben egy zöld küldetés is, mert ebből adódóan a Szabadság téren nem látni eldobált műanyagpoharakat. Június 6-tól, idén már 5 napon keresztül a legjobb hazai, import és kézműves sörök között lehet válogatni, valamint megannyi food truck kínálja íncsiklandó portékáját az izgalmas és finom sörök mellé. Szakavatott sörszakértők, fiatalok, idősek, barátok, családtagok kiskedvencükkel, turisták, az érdeklődés és a részvétel széles palettán mozog.

001matra 0001

Budapest Belvárosi Sörfesztivál  – Fotó: Mátrai Dávid 

Egy éve üzemavatón jártunk, mára már fesztiválokon hódítanak: Ugar Brewery, a törökszentmiklósi kézműves sör.
Magyar-Ladányi Katával beszélgettünk. 

Melyek az abszolút favorit sörök, tapasztalataitok alapján kik látogatnak el hozzátok, milyen visszajelzéseket kaptok? 

Hatalmas a kínálati és az érdeklődési felhozatal. Frekventált helyen, a parlament háta mögött vagyunk.
Fiataloktól kezdődően középkorosztályon át, sörszakértők, sörkedvelők külföldi turistáknak betudjuk mutatni söreinket, pozitív visszacsatolásokat kapunk vannak visszatérő vendégek is. Arra, hogy melyik is a favorit nem tudok úgy válaszolni, hogy ne emelnék ki többet. Nagyban függ hol jelenük meg a söreinkkel, de a fővárosban mindig az újdonság a nyerő. A Hopp Juliska a kezdetektől fogja kísér minket és meg is fog maradni, amolyan old time favoritként. FlexMan-el indulva úgy gondolom, hogy a Superhero sorozattal belementünk egy olyan dologba, amit most nagyon szeretnek az emberek. Mindenki megtudja találni a saját ízvilágához passzoló sört, legyen az egy IPA egy gyümölcsös sör vagy más stílus.  

001matra 0006

Budapest Belvárosi Sörfesztivál , Ugar iránt érdeklődők – Fotó: Mátrai Dávid 

 

Legfrissebb kézművességek Stróman, és a Agrár X 

A Stróman egy New England IPA. Ez egy új fajta dolog, nem régen került bele a magyar köztudatba sörös berkekbe. Lényege, hogy egy ködös kinézetű sörről van szó, komló hangsúlyán van a fókusz. A malátás jegyek nincsenek előtérben. Ha belekóstolsz egy gyümölcsösebb izéket illatokat fogsz érezni, kesernyés narancshéjas lecsengéssel, mindazok mellett, hogy nem egy gyümölcsös sörről beszélünk.   
Elmondhatom, hogy a Stróman olyan jólsikerült, folyamatban van a második főzés, tervezéseinket felülmúlta. Az Agrár X egy dupla IPA, ami arról szol, hogy egy normál ipához képest dupla komló, dupla alkoholt, ízvilágban és illatban is dupla. Az Agrár X-ben a malátás jegyek is jól kijönnek. 

001matra 0005

 Fotó: Mátrai Dávid 

Közeljövőben új sör, nyárra valami különlegesség? 

Folyamatosan folynak a termékfejlesztések, több teszt patch van elrakva, amivel kísérletezünk. Van köztük klasszik, különleges ízvilágú, és még gyümölcsös sör is. Nyárra nézve egy izgalmas, különleges, kollaborációval készülünk, de erről többet egyenlőre nem szeretnék elárulni, legyen meglepi : – ) .

001matra 0002

 Csapolás – Fotó: Mátrai Dávid 

Nincs határ, elindult a WebShop! 

Igen, így van. Gyakorlatilag most már bárki rendelhet termékeinkből. Futárszolgálatnak köszönhetően 1 maximum 2 nap átfutásiidő alatt célba érnek a sörök. Vásárlók személyes átvétel esetén a főzdében tudják átvenni rendelésük.  

Törökszentmiklósi és térségbeli érdeklődők, fogyasztók hol találkozhatnak söreitekkel legközelebb? Idén is lesz sörplacc a főzde udvarán? 

Törökszentmiklóson megrendezett IV. „Ezerjó” Folklór Fesztiválon jelen vannak csapjaink, az érdeklődőknek lehetőségük van fogyasztani. Ha jártatok, vagy jártak az emberek a főzde udvara fele, akkor láthattak egy építkezés szerűt. Ez azért van mert tavalyihoz hasonlóan, idén is szeretnék kinyitni egy chill teraszt, ahol mindenki számára lehetőség van a minőségi sörfogyasztásra. Megnyitását nyár közepére tervezzük, és hétvégék felé orientálódva rendszeresíteni szeretnénk a nyitvatartást. Egy nevet is kitaláltunk a helynek, de kis ideig még ez is titok marad számotokra! : – ) 

001matra 0003

Fotó: Mátrai Dávid 

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet