ÓVODAI BEÍRATÁS RENDJE

ÓVODAI BEÍRATÁS RENDJE

Az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III.25.) EMMI határozata alapján a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beíratás eljárásrendje, a veszélyhelyzetre való tekintettel megváltozott.

A kötelező felvételt biztosító TÖRÖKSZENTMIKLÓSI ÓVODAI INTÉZMÉNY (Tulipánkert székhelyóvoda, Aranyalma óvoda, Aranykapu óvoda, Napfény óvoda, Napraforgó óvoda, Nyitnikék óvoda, Százszorszép óvoda) köteles felvenni a Törökszentmiklóson és közigazgatási területén élő valamennyi óvodaköteles gyermeket, akinek vonatkozásában 2020. ÁPRILIS 21-IG nem érkezik hozzá jelzés arról, hogy egyházi vagy másik településen működő óvoda már felvette.
Az intézményünkbe történő felvételről, e-mailben vagy postai úton, április 24-ig értesítünk minden óvodaköteles gyermeket nevelő szülőt, gondviselőt, aki nem egyházi vagy más települési óvodába íratta gyermekét.
A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatásának időpontjáról a későbbiekben értesítjük Önöket.

Óvodaköteles az a gyermek, aki 2020. augusztus 31-ig betölti 3. életévét.
(Az Nkt. 8.§ (1) bekezdése alapján az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.) – írta facebook bejegyzésében Kolozsvári Andrea intézményvezető

Szoljon hozzá!
Hirdetés

Ez is érdekelhet