2018. augusztus 20. hétfő

A lényeg röviden

Ugar Brewery - Kombinát főzdekocsma megnyitó

  • Kategória: A lényeg röviden
  • Közzétéve: 2018. július 17. kedd, 08:35
  • Írta: Mátrai Dávid

a ugarkombi 1wm
Csütörtökön délután 17:00 órakor debütál és nyitja kapuit az Ugar Brewery főzdekocsmája a Kombinát. Akik tavaly ellátogattak a Beer Truck – sörplaccra azok számára ismerős lehet az ipari romantika közepén uralkodó chill hangulat. Magyar Zoltánnal az Ugar Brewery ügyvezetőjével beszélgettünk. 

Körülbelül egy éve állítottuk szolgálatba a Beer Truckot. A fesztivál szezon előtt mindenképpen leszerettük volna tesztelni, közösen felavattuk a főzde udvarán. Ezután csináltunk megnyitási alkalmakat, úgy érezzük működtek. Az emberek érdeklődők voltak, de a pozitív visszajelzések mellett mindig ott volt jó lenne, ha ezek az alkalmak előre tervezhetően rendszeresek lennének, amolyan állandó nyitvatartási jelleggel. Tavaly ez nehezen lett volna kivitelezhető, de idén át strukturáltuk a dolgainkat. A Kombinát főzdekocsma az állandó igény kielégítésére próbál létrejönni. 

A hely miben lesz másabb, mint tavaly?

A Beer Truckban kizárólag csak sört értékesítettünk, gyakorlatilag annyira pici, hogy más terméket nem tudtunk bevinni. Itt is elsősorban a sörökön lesz hangsúly, a ház 4 csappal van szerelve, az üveges termékek teljes palettája kapható lesz. De ezek mellett próbálunk kedvezni olyanoknak is akik nem nagyon szeretik a söröket. Jó barátainktól egy soltvadkerti pincészetből szerezzük be a vörös, fehér, rozé borkat. Kaphatóak lesznek még fröccsök, limonádék-üdítők nagykörüi pálinka, valamint kávé.
Együttműködésünk van a szolnoki Contador kávé pörkölő manufaktúrával, jövőre nézve még sör különlegesség kísérletezés is folyik. Egy törökszentmiklósi ételkiszállítóval megállapodva étel fogyasztásra is lesz lehetőség.

 

a ugarkombi 2wm

Kombinát főzde kocsma

Az egész főzőudvarnak van egy kicsi ipari romantikája. A Kombinátot próbáltuk hangulatosra kivitelezni. A népies stílust ötvöztük az iparral, amit mai fesztivál kiegészítőkkel fűszereztünk meg. Sejtelmes világítás minimál bútorok, senki ne várjon ilyen csilli-villi dolgokat. Ez a hely a maga puritánságával és egyszerűségével rejti a nagyszerűségét. Ami nagyon fontos, hogy állandó nyitvatartással fogunk rendelkezni. Csütörtökön, pénteken, és szombaton délután 17-órától 22-óráig (egyelőre). Abszolút szezonális és jóidő függő a dolog. Ha délután huzamosabb ideig esik az eső akkor pl ki sem nyitunk. Érdemes követni minket facebookon mert minden aktuális friss információt otteszünk közzé. Mindenképpen szeretnénk közösségépítő eseményeket létrehozni, egy új teret igyekszünk biztosítani az emberek számára.  Mindenkit várunk szeretettel! 

Fővárosban hódít a törökszentmiklósi kézműves sör

  • Kategória: A lényeg röviden
  • Közzétéve: 2018. június 08. péntek, 14:00
  • Írta: Mátrai Dávid

001matra 0007

Javában zajlik a Szabadság téren megrendezett, tavalyról már jól ismert Belvárosi Sörfesztivál. Megszokott koncepcióval, de jóval nagyobb és zöldebb területen, ráadásul még több sörkülönlegességgel várja vendégeit. A fesztivál ingyenesen látogatható, csak a fogyasztáshoz szükséges fesztiválpoharat kell megvásárolniuk a látogatóknak, ami egy többrétegű befektetés. Egyrészről a pohárral az egész fesztivál területén lehet fogyasztani, ereklye egy fesztivál szuvenír, másrészről sokkal kellemesebb egy üvegpohárból inni, mint egy műanyagból. Egyben egy zöld küldetés is, mert ebből adódóan a Szabadság téren nem látni eldobált műanyagpoharakat. Június 6-tól, idén már 5 napon keresztül a legjobb hazai, import és kézműves sörök között lehet válogatni, valamint megannyi food truck kínálja íncsiklandó portékáját az izgalmas és finom sörök mellé. Szakavatott sörszakértők, fiatalok, idősek, barátok, családtagok kiskedvencükkel, turisták, az érdeklődés és a részvétel széles palettán mozog.

001matra 0001

Budapest Belvárosi Sörfesztivál  - Fotó: Mátrai Dávid 

Egy éve üzemavatón jártunk, mára már fesztiválokon hódítanak: Ugar Brewery, a törökszentmiklósi kézműves sör.
Magyar-Ladányi Katával beszélgettünk. 

Melyek az abszolút favorit sörök, tapasztalataitok alapján kik látogatnak el hozzátok, milyen visszajelzéseket kaptok? 

Hatalmas a kínálati és az érdeklődési felhozatal. Frekventált helyen, a parlament háta mögött vagyunk.
Fiataloktól kezdődően középkorosztályon át, sörszakértők, sörkedvelők külföldi turistáknak betudjuk mutatni söreinket, pozitív visszacsatolásokat kapunk vannak visszatérő vendégek is. Arra, hogy melyik is a favorit nem tudok úgy válaszolni, hogy ne emelnék ki többet. Nagyban függ hol jelenük meg a söreinkkel, de a fővárosban mindig az újdonság a nyerő. A Hopp Juliska a kezdetektől fogja kísér minket és meg is fog maradni, amolyan old time favoritként. FlexMan-el indulva úgy gondolom, hogy a Superhero sorozattal belementünk egy olyan dologba, amit most nagyon szeretnek az emberek. Mindenki megtudja találni a saját ízvilágához passzoló sört, legyen az egy IPA egy gyümölcsös sör vagy más stílus.  

001matra 0006

Budapest Belvárosi Sörfesztivál , Ugar iránt érdeklődők - Fotó: Mátrai Dávid 

 

Legfrissebb kézművességek Stróman, és a Agrár X 

A Stróman egy New England IPA. Ez egy új fajta dolog, nem régen került bele a magyar köztudatba sörös berkekbe. Lényege, hogy egy ködös kinézetű sörről van szó, komló hangsúlyán van a fókusz. A malátás jegyek nincsenek előtérben. Ha belekóstolsz egy gyümölcsösebb izéket illatokat fogsz érezni, kesernyés narancshéjas lecsengéssel, mindazok mellett, hogy nem egy gyümölcsös sörről beszélünk.   
Elmondhatom, hogy a Stróman olyan jólsikerült, folyamatban van a második főzés, tervezéseinket felülmúlta. Az Agrár X egy dupla IPA, ami arról szol, hogy egy normál ipához képest dupla komló, dupla alkoholt, ízvilágban és illatban is dupla. Az Agrár X-ben a malátás jegyek is jól kijönnek. 

001matra 0005

 Fotó: Mátrai Dávid 

Közeljövőben új sör, nyárra valami különlegesség? 

Folyamatosan folynak a termékfejlesztések, több teszt patch van elrakva, amivel kísérletezünk. Van köztük klasszik, különleges ízvilágú, és még gyümölcsös sör is. Nyárra nézve egy izgalmas, különleges, kollaborációval készülünk, de erről többet egyenlőre nem szeretnék elárulni, legyen meglepi : - ) .

001matra 0002

 Csapolás - Fotó: Mátrai Dávid 

Nincs határ, elindult a WebShop! 

Igen, így van. Gyakorlatilag most már bárki rendelhet termékeinkből. Futárszolgálatnak köszönhetően 1 maximum 2 nap átfutásiidő alatt célba érnek a sörök. Vásárlók személyes átvétel esetén a főzdében tudják átvenni rendelésük.  

Törökszentmiklósi és térségbeli érdeklődők, fogyasztók hol találkozhatnak söreitekkel legközelebb? Idén is lesz sörplacc a főzde udvarán? 

Törökszentmiklóson megrendezett IV. „Ezerjó” Folklór Fesztiválon jelen vannak csapjaink, az érdeklődőknek lehetőségük van fogyasztani. Ha jártatok, vagy jártak az emberek a főzde udvara fele, akkor láthattak egy építkezés szerűt. Ez azért van mert tavalyihoz hasonlóan, idén is szeretnék kinyitni egy chill teraszt, ahol mindenki számára lehetőség van a minőségi sörfogyasztásra. Megnyitását nyár közepére tervezzük, és hétvégék felé orientálódva rendszeresíteni szeretnénk a nyitvatartást. Egy nevet is kitaláltunk a helynek, de kis ideig még ez is titok marad számotokra! : - ) 

001matra 0003

Fotó: Mátrai Dávid 

4 önkormányzati épület korszerűsödik Törökszentmiklóson

  • Kategória: A lényeg röviden
  • Közzétéve: 2018. június 05. kedd, 17:37
  • Írta: Hudu Csaba
Európai Uniós támogatással valósulhat meg négy önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Törökszentmiklóson
 
11551 copy 1 szechenyi 2020 logo
 
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében megjelent „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati kiírásra benyújtott pályázatával az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt keretein belül négy önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósulhat meg.
 
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett felhívásra benyújtott TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00086 azonosítószámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Törökszentmiklóson” című támogatási kérelme 2017 augusztusában támogatásban részesült. A támogatás összege: 150.000.000 Ft, 100%-os támogatási intenzitás mellett.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásnak köszönhetően Törökszentmiklóson négy önkormányzati épület energetikai korszerűsítése történhet meg. A beruházás az épületek fűtésének korszerűsítésére, utólagos külső oldali hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, akadálymentesítésre, valamint napelemek telepítésére terjed ki.
A projekt megvalósításával az Önkormányzat hozzájárul hazánk megújuló energiafelhasználásának abszolút értékben történő növekedéséhez, és csökkentik hazánk fosszilis energia felhasználását. A napelemek megépítésével a projekt csökkenti hazánk ÜHG kibocsátását. A projekt mérsékli a klímaváltozás hatásait, környezetkímélő, független és hosszú távon fenntartható villamosenergia ellátást biztosít.

A fejlesztéssel érintett épületek az alábbi intézményeknek adnak otthont:
- Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ - Idősek nappali ellátása (5200 Törökszentmiklós, Kossuth L. u. 251.)
- Törökszentmiklósi Városi Óvodai Intézmény Aranykapu Tagóvodája (5200 Törökszentmiklós, Arany J. u. 22/A.)
- Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ - Fogyatékos személyek nappali ellátása (5200 Törökszentmiklós, Almásy u. 69.)
- Törökszentmiklós Város Bölcsődéje (5200 Törökszentmiklós, Petőfi u. 50.)
A projekt megvalósításának ideje: 2017.09.01.-2018.10.31.
 

▏KÖZÉRDEKŰ

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Közérdekű 2017. március 05
Az augusztus 20-ával kezdődő héten…
Bővebben
Véradás - 2018. augusztus 24.

Véradás - 2018. augusztus 24.

Közérdekű 2017. máj. 07
Bővebben
Üzemanyagár-változás 2018.08.17-től

Üzemanyagár-változás 2018.08.17-től

Közérdekű 2017. március 07
Üzemanyagár-változás - 2018.08.17-től: gázolaj +3…
Bővebben
Augusztusi gyógyszertári ügyelet

Augusztusi gyógyszertári ügyelet

Közérdekű 2017. március 07
augusztus 3 - 9. -…
Bővebben
Diákmunka Törökszentmiklóson

Diákmunka Törökszentmiklóson

Közérdekű 2018. június 05
 Nyári diákmunka Törökszentmiklóson 2018.07.01. és…
Bővebben
Hétfőtől Speedmarathon 2018

Hétfőtől Speedmarathon 2018

Közérdekű 2018. máj. 13
Bővebben

Weboldalunk a felhasználói élmény javítása céljából Cookie-kat használ. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom a cookie-kat ezen az oldalon.

EU Cookie Directive Module Information