TEJKOMPLEXUM ALAPKÖVÉT HELYEZTÉK EL

Tejkomplexum alapkövét helyezték el Törökszentmiklóson a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági ZRT telephelyén. A komplexum a tervek szerint egy modern szarvasmarha telepből és az ehhez szervesen kapcsolódó tejüzemből áll majd. E két beruházás pályázati lehetőségek segítségével kerül megvalósításra.

tejborítómagasaabb
A pályázat illetve a beruházás célja, hogy a TM Zrt. egy korábban bezárt szarvasmarha telepe, modernizációval egybekötve felújításra kerüljön. A felújítás célja a meglévő elavult, gazdaságtalanul működtethető tehenészeti telep kiváltása egy korszerű, magas termelési színvonalat nyújtó és minőségi állatkomfortot biztosító elhelyezéssel.

A tehenészeti telep rekonstrukciójával párhuzamosan, szintén pályázati források felhasználásával, létesítésre kerül egy napi 30.000 liter tej teljes körű feldolgozására alkalmas tejüzem létrehozása. Az üzem közvetlenül a tehenészet mellett fog elhelyezkedni és a terveknek megfelelően, a kifejt nyers tej zárt rendszeren keresztül kerül az üzembe, ami már a modern robotizált fejési technológiának köszönhetően ellenőrzött minőségben történik.


A rekonstrukció megvalósításához cégünk Szarvasmarhatartó Telepek Korszerűsítése című, VP2-4.1.1.3-16 kódszámú (ÁTK VI.) felhívásra pályázatot adott be. A Támogatói okirat szerinti 891 millió forintos beruházásra elnyert támogatás 445 millió forint. A tejüzem létesítésére, a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Támogatási program keretein belül nyújtottunk be pályázatot. A tejüzem építése zöldmezős beruházás keretében kerül kialakításra a cég szenttamási külterületén. 
A tejüzem építés megkezdésének tervezett ideje 2019. év ősze, várhatóan 2020. év decemberében megkezdődik a próbaüzem és 2021. év januártól indulhat a tej feldolgozása és értékesítése.

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat