ELHUNYT KARAKAS GYUSZI BÁCSI

Fájó szívvel búcsúzunk Karakas Gyuszi bácsitól.

gyuszi bácsi feketefehér blur
Megrendülve értesültünk arról, hogy Karakas Gyula nyugalmazott testnevelő tanár 2019. május 12-én elhunyt. Gyuszi bácsi markáns egyéniség volt, Ő volt „ a testnevelő tanár”. A Debreceni Tanárképző elvégzését követően Kenderesen, majd a Miklósi Rózsa téri iskolában tanított és végül a 1987-ben a Petőfi iskolából ment nyugdíjba. Ezt követően még öt évig tanított a Szakmunkásképző Iskolában. A pécsi főiskolán végezte el a testnevelő szakot, a debreceni egyetemen pszichológiát tanult. A mindig vidám, jó humorú testnevelő tanár sokoldalú, művelt ember volt. 
Fiatal korában novellákat írt, szépen rajzolt. Nagyon szerette a zenét, rengeteget olvasott. A városi ünnepségeken mindig jelen volt, igazi közösségi ember, aki mindig nagyon udvarias és tisztelettudó volt mindenkivel. Feleségével, Gizikével közismert pedagógus párt alkottak. Két fiuk Gyula és Zoli a sportszenvedélyt megörökölték édesapjuktól. 
Gyuszi bácsi tehetséges gyerekek sokaságát terelgette a sport szeretete felé. Minden diákjára nagyon büszke volt. A sporttól soha nem vonult vissza, a foci és kézilabda mérkőzéseken rendszeresen ott ült a lelátón. Szép kort élt, de 92. életéve utolsó hónapjaiban sokat szenvedett. A városban, aki ismerte mindenki nagyon szerette. Hiányozni fog a mindig derűs, kedves egyénisége, huncut mosolya.

Mély tisztelettel és őszinte fájdalommal búcsúzunk Tőle. Nyugodjon békében! - áll Törökszentmiklós Város facebook oldalán.

Végső búcsút 2019. május 23-án csütörtökön 11:00-kor vehetünk Tőle a Református Temető ravatalozójában.

60229413 2322982137757810 2199262433690779648 o


Nyomtatás   E-mail