A LEGO® CREATOR EXPERT AZ ÚJ FORD MUSTANG SZETTEL ÉLETRE KELTI AZ UTAK IKONJÁT

legoA LEGO Csoport bejelentette az ikonikus 1967-es Ford Mustang modell megjelenését, amely a LEGO kiegészítőknek köszönhetően személyre is szabható. Az új szett mind a LEGO boltokban, mind a https://shop.lego.com/en-HU/ oldalon elérhető

10265_LEGO_Creator_Expert_Ford_Mustang_kiegeszitok_2.jpg 

Egy valódi amerikai hős gördül be csikorogva a boltokba: március 1-jétől kapható a LEGO® Creator Expert Ford Mustang.

A Forddal közösen kifejlesztett új Creator Expert Ford Mustang egy 1967-es ferdehátú modell alapján készült. A nosztalgikus izomautó 1470 darabból áll, a modell részét képezi a motor, a sötétkék karosszéria, a fehér versenycsíkok, a motorháztetőn található szellőzőrács, a hűtőrácsra nyomtatott Mustang logó, a GT logók éppúgy, mint a széles gumiabroncsokkal ellátott ötküllős keréktárcsák.

A 10 cm magas, 34 cm hosszú és 14 cm széles autó az opcionálisan felhasználható kiegészítőknek köszönhetően lehetőséget nyújt az építőjének, hogy saját ízlése szerint szabja testre ezt az igazi amerikai ikont, amin persze azonnal felismerhető a vágtázó lovat formáló Mustang logó.

A kiegészítők közé tartozik a kompresszor, a hátsó légterelő, a hatalmas kipufogócsövek, az elülső légterelő és a nitró-tartály, hiszen ezekből áll egy autentikus izomautó.

Jamie Berard, a LEGO Creator Expert vezető tervezője elmondta: „A Ford Mustang a történelem egyik legikonikusabb, legszimbolikusabb autója – felemelő érzés, hogy a rajongók kedvenc izomautóját kockaformában, ennyire testre szabhatóan kelthettük életre.  Alig várjuk, hogy láthassuk a LEGO és Ford Mustang rajongók saját alkotásait!”

10265_LEGO_Creator_Expert_Ford_Mustang_oldalrol.jpg
„Kevés olyan autó van az utakon, amely olyan könnyen felismerhető mint a Ford Mustang, és izgalmas, ahogy az ikonikus autó dizájnja és öröksége átjön a LEGO szettből”- nyilatkozta Jim Owens, a Mustang marketing menedzsere.

A hiteles replika lehetővé teszi azt is, hogy apró elemeket tegyenek a csomagtartóba, vagy felemeljék a motorháztetőt, ahol megtalálják a részletesen kidolgozott 390 V8 motorblokkot, akkumulátort, tömlőket és légszűrőt.

Az autó hátsó tengelye emelhető, így extra betekintést is enged. Az ajtók nyithatóak, és a tetőpanel is eltávolítható, hogy hozzáférhessünk a részletes belső térhez, klasszikus ülésekkel, rádióval, működő kormánnyal és középkonzolon található sebességváltóval.

Miután a nyomtatott Mustang logó felkerül a szellőzőre, a GT logók és egy pár rendszámtábla felhelyezésével már el is készült a rendkívüli LEGO Creator Expert modell!

A LEGO Creator Expert: Ford Mustang 2019. március 1-jétől elérhető a LEGO boltokban és a https://shop.lego.com/en-HU/ oldalon.
10265_LEGO_Creator_Expert_Ford_Mustang_elolrol.jpg

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat