A LEGO® #BuildToGive kampány világszerte félmillió kisgyerekhez juttatja el a kreativitást jószívű ajándékok formájában

lego.pngA karácsony a nevetés, az öröm és az ünnepi vidámság időszaka kellene, hogy legyen, azonban sok gyermek és családja számára nehézséget jelent. Az idei évben a LEGO Csoport szeretné még derűsebbé varázsolni a szünidőt azon gyerekek számára, akiknek igazán szükségük lenne arra, hogy átéljék a játék élményét. A #BuildToGive kampány arra bíztatja a rajongókat és a családokat, hogy ők is csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Az akció keretében a LEGO Csoport - helyi jótékonysági partnerei bevonásával - minden egyes megépített és megosztott LEGO® dísz után egy LEGO készletet adományoz, ezáltal 500 000 gyerekhez juttatják el a játék örömét világszerte. Itt Magyarországon a nyíregyházi LEGO gyár önkéntesei dolgoztak azon, hogy minél több rászoruló gyereket lepjenek meg valódi játékélménnyel. Az önkéntesek az utóbbi napokban LEGO játékokat csomagoltak és dekoráltak, hogy örömet szerezzenek a környék kórházaiban és otthonaiban tartózkodó gyerekeknek. Többek között a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház gyermekosztályának lakóit lepték meg a karácsony előtti ajándékokkal.

Kathrine Kirk Muff, a LEGO Csoport társadalmi felelősségvállalásért és elkötelezettségért felelős alelnöke a globális program kapcsán elmondta: „Az ünnepi időszak a szórakozásról és az örömteli pillanatokról szól, a szeretteinkkel közös boldog emlékek gyűjtésének ideje. Azonban mind hazánkban, mind máshol a világon, sok gyereknek és családnak nem adatik meg ez az élmény. Ezért fogtunk össze 20 országban a helyi jótékonysági szervezetekkel, hogy idén félmillió gyerek részesülhessen az ünnep öröméből. Lenyűgöznek minket a kreatív díszek, amiket a rajongók megosztottak velünk a világ minden tájáról, és reméljük, hogy még több ember fog együtt építeni, hogy segítsenek vidámabbá tenni a rászoruló gyerekek szünidejét.

A #BuildToGive kampány csak egy példája a LEGO Csoport Helyi Közösségi Szerepvállalás programjának, amely a LEGO Alapítvánnyal együttműködve segít kiépíteni és támogatni a helyi közösségeket azokban az országokban, ahol a LEGO Csoport jelen van. A program bátorítja és lehetővé teszi a gyerekek számára a játékon keresztül történő tanulást, valamint az olyan alapvető készségek fejlesztését, mint például a kreativitás illetve a problémamegoldás játék alapú megközelítése.

Játék
A #BuildToGive 2018-as ünnepi kampány kapcsán a LEGO® Csoport egy LEGO készletet adományoz minden olyan #BuildToGive dísz után, amelyet otthoni LEGO kockákból készítettek és a #BuildToGive hashtaggel megosztottak a közösségi médiában vagy amelyet valamely LEGO Store-ban raktak össze. A 13 év alatti gyermekeknek szülői engedélyt kell kérniük a közösségi médiára való kép feltöltéshez. A teljes adomány nem haladja meg az 500 000 LEGO készletet, összesen 5.000.000 USD összértékben. Az kezdeményezésben történő részvételhez nincs szükség vásárlásra.

A LEGO® Csoportról
A LEGO® Csoport küldetése, hogy a játékon keresztüli tanulás segítségével inspirálja és fejlessze a jövő építőit. A LEGO® kockákra épülő LEGO® System lehetővé tesz a gyerekek és a rajongók számára, hogy megépítsenek és újra alkossanak bármit.
A LEGO® Csoportot 1932-ben alapította Ole Kirk Kristiansen a dániai Billund városában, és neve a LEg GOdt dán szavakból olvadt össze, amelyek annyit jelentenek, hogy „Játssz Jól”.
Ma a LEGO® Csoport továbbra is családi vállalkozásként működik, amelynek a központja még mindig Billundban található. Mindemellett a csoport termékeit ma már világszerte több mint 140 országban értékesítik.
További információ: www.lego.com/hu-hu
©2018 A LEGO® Csoport

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat