BALESETHELYSZÍNELŐK VERSENYEZTEK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2019. szeptember 12-én rendezte meg a IX. Balesethelyszínelő Szakmai Verseny megyei döntőjét Szolnokon.
rékasi róbert balesethelyszínelőverseny

A verseny célja a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése volt. A megyei döntőn tizenegy versenyző vett részt. A rendezvényt Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitotta meg.

1 3313

A verseny elméleti és gyakorlati feladatokból tevődött össze. Az elméleti megmérettetésen a rendőrök KRESZ és szakmai tesztlapot töltettek ki. A gyakorlati rész gépjárművezetés-technikai feladatból és szakmai ismeretekből állt. Az utóbbinál a helyszínelőknek három külön beállított helyszínen kellett bizonyítaniuk tudásukat, ahol kerékpáros baleset és gyalogosgázolás is történt.

2 2307

A megyei döntő eredményhirdetésén a díjakat Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes adta át, és megköszönte a versenyzők munkáját. A megmérettetés első helyezettje Rékasi Róbert rendőr törzszászlós, a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársa lett.  A dobogó képzeletbeli második helyén Faragó Zsolt rendőr törzszászlós, a Jászberényi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője, míg a harmadik helyén Vadász Krisztián rendőr főtörzszászlós, a Karcagi Rendőrkapitányság munkatársa végzett.

5 1316

Az Országos Balesethelyszínelő Verseny döntőjének Hajdúszoboszló ad otthont 2019. szeptember 23-25 között, amelyen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot a megyei forduló első két helyezettje képviseli.

6 896

forrás: police.hu

Hasznos információk

Közérdekű

Jelenlegi állapot

KORONAVÍRUS

Elérhetőségeink

Kapcsolat