TÖRÖKSZENTMIKLÓSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG MÁSODSZOR IS BETILTOTTA, A MI HAZÁNK MOZGALOM ÁLTAL 2019. MÁJUS 21-RE TERVEZETT GYŰLÉSÉT.

Mint korábban írtuk, Toroczkai László által vezetett Mi hazánk mozgalom vonulást szervezett Törökszentmiklóson egy sajnálatos eseménysorozat kapcsán, melyet a helyi hatóságok nem engedélyeztek.
A mozgalom nem adta fel szándékát, így újból bejelentés tettek, ami ismét elutasításra került.

Részlet a határozatból.

"2019. május 12-én 10.59 órakor ügyfélkapun tett bejelentést a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra.
A bejelentő gyűlésének célja: „Tiltakozás a cigányterror és a véleménynyilvánítás korlátozása ellen”

A bejelentés alapján a gyűlésen részt vevők várható létszáma 400 fő. A tervezett gyűlés zavartalan lebonyolítását biztosító rendezők száma 30 fő. A szervező vonulással egybekötött rendezvényt kíván megtartani.
A Hatóság a tényállás tisztázása körében egyeztető tárgyalást tartott 2019. május 13-án 11:08 órakor. Az egyeztető tárgyaláson az Ügyfél figyelmét felhívta a Hatóság képviselője, hogy a gyülekezési hatóság a gyűlés megtartását megtiltja, ha az a közbiztonságot vagy a közrendet közvetlenül, szükségtelen és aránytalan mértékben veszélyezteti, illetve mások jogainak és szabadságának szükségtelen mértékű és aránytalan sérelmével jár. Az Ügyfél a tájékoztatás után a vonulás útvonalán és, időpontján nem kívánt változtatni, tekintettel arra, hogy a gyűlés lényegét és mondanivalóját, az érintettek számára közvetített üzenetét éppen a vonulással kívánják elérni.
Az Ügyfél tájékoztatta a Hatóságot arról, hogy a vonulás kiinduló pontja a városban bekövetkezett, és a társadalom számára megbotránkozást kiváltó bűncselekmény helyszíne, így a vonulás teljes mértékben beilleszkedik a gyűlés által meghatározott és a demonstrálók által képviselt céllal.

Az egyeztető tárgyaláson a szervező előadta, hogy a gyűlés célja a város jelenlegi közbiztonsági helyzete, és a gyűléssel szeretnék rákényszeríteni az önkormányzatot és az illetékes hatóságokat arra, hogy vessenek véget a terrornak Törökszentmiklóson, és védjék meg a tisztességesen dolgozó magyar embereket, mert elég volt abból, hogy néhány cigány család terrorizálja az egész várost. Ennek alapján a Mi Hazánk Mozgalom szervezésében Törökszentmiklós település meghatározott útjain vonulásos, majd ezt követően a beszédek helyszínén statikus demonstrációt kívánnak tartani a Mi Hazánk Mozgalom politikai céljainak megismerése, az Európai Parlament tagjainak választásával kapcsolatos kampány, valamint a bűnözés, bűnmegelőzés és a büntetések szigorítása témakörben.
Szót fognak ejteni továbbá Törökszentmiklós jelenlegi bűnügyi helyzetéről.

A résztvevők gépjárművekkel 2019. május 21-én 19:00 órára érkeznek a Törökszentmiklós Pánthy út 31. szám alá. A rendezvény szervezője tájékoztatja a jelenlévőket a követendő magatartási szabályokról, majd ezt követően a rendezők segítségével a tömeg elindul a Deák Ferenc úton a Bocskai út kereszteződéséig, ott balra fordulva a Bocskai úton végig mennek a beszédek helyszínéig, a Kossuth térig. A Kossuth téren a rendezők a résztvevőket az ott lévő emelvény felé irányítják. A Kossuth téren beszédek hangzanak el. Fő felszólaló Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, a többi felszólaló személye jelenleg szervezés alatt van. A szervező által alkalmazott 30 fő rendező felirattal ellátott nyakba akasztót fog viselni. A résztvevők egyénileg érkeznek a helyszínre a gyülekezési helyszínről, a rendezők és a rendőrök irányításával elfoglalják a gyűlés helyszínét. A gyűlés végén a résztvevők – a közlekedési szabályok figyelembe vételével – egyénileg távoznak a felállítási helyről."

A teljes dokumentum itt olvasható, melyet a MÉRCE internetes portál szurt ki.
Kiemelt kép: MTI


Nyomtatás   E-mail