BALESETMENTES KÖZLEKEDÉSRE HÍVJA FEL A FIGYELMET A TÖRÖKSZENTMIKLÓSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

police
Véget ért a szünidő, itt a szeptember, a tanévnyitók ideje, újra kinyitják a kapuikat az oktatási intézmények. Egyre több óvodás, iskolás és középiskolás gyermek jelenik meg az utakon gyalogosként, kerékpárosként és utasként egyaránt.

Kérjük a Szülőket, ha tehetik, az első napokban kísérjék el kisebb gyermekeiket az óvodába és az iskolába.

Beszélgessenek útközben arról, hogy mire kell nagyon odafigyelni a rövidesen megváltozó időjárási és látási viszonyok között, hol és hogyan szabad áthaladni az úttesten. Tudatosan készítsék fel őket, milyen veszélyek, nehézségek adódhatnak a közlekedés során (útkereszteződésnél, autóbuszon történő utazásnál, arról való leszálláskor, stb.)

A gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, a balesetek elkerüléséhez alapvető az, hogy a szülő maga is példát mutasson akár gyalogosan, akár járművezetőként közlekedik, ezért kérjük használják rendeltetésük szerint a gyermekbiztonsági rendszereket, a forgalmi körülményeket figyeljék menet közben és ne a telefonra beérkező üzeneteket, és ne rohanjanak át a tilos jelzés ellenére a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken!

Közös érdekünk, hogy gyermekeink minél hamarabb megtanulják a helyes közlekedés alapjait, s ezáltal megóvjuk őket az esetleges baleseti helyzetektől!

Különösen a kisgyermekekre jellemző, hogy nem ismerik fel a veszélyt, és így könnyen bajba kerülhetnek, ezért kérjük, hívják fel figyelmüket, hogy ha bármilyen problémájuk adódik, bizalommal forduljanak azokhoz a rendőrökhöz, akikkel az utcán és az iskolájuk közelében találkozhatnak. Ők segíteni fognak!

A mindenki által beszerezhető fényvisszaverő matricák, ragaszok a baleset-megelőzés szempontjából nagyon fontosak. Kérjük, helyezzék el ezeket gyermekeik kabátján, táskáján észlelhetőségük és testi épségük megóvása érdekében.

 

Mindenkinek jó iskolakezdést és balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Hírek röviden

HÍREK

Hírek, eredmények, beszámolók.

Miklósi Sport

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat