ITT A TAVASZ, MOTOROSOK AZ ÚTON

Nyomtatás

Fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait a balesetek elkerülése érdekében.IMG_3069.jpg

A kedvező időjárási körülmények újra lehetővé teszik, hogy beinduljon a "motoros szezon". Egyre több motorkerékpáros jelenik meg az utakon, amellyel megnövekedhet a baleseti helyzetek kialakulásának lehetősége.

A „motorkerékpáros balesetek” megelőzése érdekében fontos, hogy a motorosok fokozott óvatossággal közlekedjenek, és soha ne feledjék, hogy a közúti közlekedés védtelen közlekedői közé tartoznak! Közlekedési balesetek esetén a motorosoknál jóval nagyobb a súlyos sérülés veszélye, mint a személygépkocsi vezetőké, hiszen testük szinte közvetlenül érintkezik a talajjal, őket nem védi kaszni.

A kétkerekű motorosok lakott területen belül a városi forgalomnál lényegesebben gyorsabban haladnak, még akkor is, ha nem lépik át a megengedett sebességet. Gyorsabban váltanak sávot és az előzési manővereket is lendületesebben hajtják végre.

Ezért is nagyon fontos, hogy a motorkerékpárosok – néhány hónap vezetés kihagyást követően – ne csak magukat, hanem járműveiket is készítsék fel a közlekedésre és ellenőrizzék azok műszaki állapotát!

Felhívjuk a motorkerékpárosok figyelmét, hogy: 

forrás: police.hu