20 ÉVES A LEGO® STAR WARS™

Városon túl Találatok: 11257

A legnagyobb csaták 1999 óta

A LEGO Csoport a fénykardjait magasba emelve tiszteleg a rajongók előtt, akik nélkül nem jöhetett volna létre a LEGO® Star Wars™ 20 éves öröksége, és az évforduló alkalmából 5 új, különleges kiadású szettet mutat be.
LEGO_STAR_WARS_Darth_Vader_minifigura_valogatas_1999_2016-kicsi.jpg

20 évvel ezelőtt egy messzi-messzi galaxisban, a LEGO® Star Wars™ univerzum gyerekek és rajongók millióinak vált élete részévé világszerte. A LEGO Csoport áprilisban ünnepli a népszerű kollekció 20. évfordulóját, amely továbbra is megszólítja a rajongók minden korosztályát, és inspirációként szolgált a valaha megépített legnagyobb csaták közül jó párhoz.

A LEGO Star Wars volt a LEGO Csoport első licensz terméke, és azóta is a legnépszerűbb játékok egyike, amely kortól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül összehozza a rajongókat, akik osztozni szeretnének az izgalmas építési élményében. Mintegy 700 különböző készlet (beleértve 1000 LEGO Star Wars minifigurát), öt videójáték, több televíziós és websorozat, valamint számos egyéb szórakoztató termék jelent már meg a kezdeti bevezetés óta.

„A LEGO játék és a Star Wars egy álom-együttműködés számunkra, és kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy az egyik legerősebb rajongói közösség inspirál, illetve ösztönöz bennünket, hogy folyamatosan feszegessük a határokat. Ez a 20 éves mérföldkő elsősorban hűséges rajongóink érdeme, akik az elmúlt két évtizedben számos LEGO Star Wars kalandot építettek meg, éltek át és osztottak meg velünk. Húsz év elteltével az Erő még mindig velünk van, és még rengeteg minden vár ránk” – mondta Jens Kronvodl Frederiksen, a LEGO Star Wars kreatív igazgatója.

A LEGO Star Wars-t 1999 novemberében mutatták be először a New York-i Nemzetközi Játékkiállításon, és azóta is folyamatosan lenyűgözi a rajongókat. Abban az évben 13 izgalmas készlet, valamint egy LEGO® MINDSTORMS™ Droid fejlesztő szett jelent meg. Az évek során közkívánatra számos szettet adtak ki, beleértve a Chewbacca™ minifigura első változatát is, amelynek kihívást jelentő kialakítása önmagában is siker volt. A tervezőcsapat azzal az ötlettel állt elő, hogy olyan fejet alakít ki, amelynek szőre a törzs hátoldalát és elülső részét is eltakarja. Ezt a megoldást azóta is számos minifigura megalkotásánál használták már.

Derek Stothard, a Lucasfilm engedélyezési alelnöke így nyilatkozott: „A LEGO Csoporttal való együttműködésünk továbbra is nagy sikert arat, mert lehetővé teszi az emberek számára, hogy igazán egyedülálló módon fedezzék fel a Star Wars galaxist. Akár a Millennium Falcon gondos megépítésről van szó, amely később egy gyűjtői polcra kerül, akár LEGO Star Wars modellekről, amelyekkel újra át lehet élni a csatákat, a LEGO Star Wars sorozat lehetővé teszi számunkra, hogy bármilyen korosztályba tartozó rajongót megszólítsunk, aki a Star Wars galaxist ugyanolyan különlegesnek tartja, mint mi.”

A 20. évforduló alkalmából a LEGO Csoport öt különleges szettet mutat be, amelyek ikonikus hajókkal és exkluzív nosztalgia minifigurákkal tisztelegnek a LEGO Star Wars története előtt. Az új készletek, amelyek április 1-jén debütáltak, az elmúlt húsz év néhány legikonikusabb és legnépszerűbb szettjeinek újraalkotásai, valamint egy új altéma, az Action Battle is megjelent. A LEGO játékrendszer segítségével a Star Wars hívőknek még több intergalaktikus kalandban lehet részük azáltal, hogy megépíthetik és életre kelhetik a legkedveltebb témáikat és karaktereiket – a Vukiktól kezdve az Evokokon és Leia hercegnőn át egészen Han Solo-ig.

Ami a LEGO® Star Wars™ galaxis még be nem mutatott jeleneteit és karaktereit illeti, érdemes résen lenni!

Szórakoztató tények, amelyeket csak a legelhívatottabb LEGO® Star Wars™ rajongók tudhatnak:

 LEGO_STAR_WARS_Luke_minifigura_valogatas_1999_2019.jpg

A 20 éves LEGO® Star Wars™ története néhány pontban:

Nyomtatás