MOSOLYGÓS VAKÁCIÓ I.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsokkal szolgál a gondtalan nyárhoz.IMAG1581.jpg

Ismét beköszöntött a nyár. Véget ér a tanítás, itt a szünidő, a vakáció.

Ahhoz, hogy a szünidő gondtalan és problémamentes legyen, kérjük, hogy a gyermekek és saját maguk védelme érdekében tartsák és tartassák be tanácsainkat!

Bűnmegelőzési ajánlások szülőknek:

  • Fontos, hogy a gyermekek értelmes elfoglaltsággal töltsék az időt. A csellengés, csavargás hamar meggondolatlan, esetleg törvénysértő dolgokhoz tud vezetni. Az elkóborolt gyermek bűncselekmény áldozatává is válhat. A nála lévő vagyontárgyakat ellophatják, akár erőszakkal is elvehetik tőle.
  • A gyermekek védelmét legmegfelelőbben a szülői felügyelet szolgálhatja. Beszéljék meg, hogy a munkaidő alatt milyen formában tartják vele a kapcsolatot! Fontos, hogy mindenki tartsa magát az előre megbeszélt időpontokhoz. A szülők, nagyszülők mindig tudjanak arról, hogy a fiatalok hová mennek, hol tartózkodnak.
  • A gyerek soha ne vigyen magával fölöslegesen értékeket közterületre, játszóterekre, strandokra! Ha elkerülhetetlen, akkor minden esetben csak a szükséges pénz legyen nála és mobiltelefon, de azok se látható helyen.
  • Strandra csak akkor engedjék el, ha megfelelő életkorral rendelkezik, vagy valamely barátja szülői felügyeletével megy oda. Az értékei megóvása érdekében hívják fel a figyelmét, hogy azokat hagyja a strandok értékmegőrzőiben. Nyomatékosan hívják fel a figyelmét, hogy felhevült testtel, tele gyomorral ne menjen vízbe, főként, ne mély vízbe! Tiltsák meg, hogy felügyelet nélkül természetes vízhez menjen fürödni, vagy horgászni, mert a természetes vizek számtalan veszélyforrást jelenthetnek számukra! Ha nincs megfelelő szülői felügyelet, főként 12 éves életkor alatt ne engedjék, hogy gyermekünk kerékpárral közlekedjen egyedül. Nagyobb gyermekeiket tanítsák meg, hogy milyen veszélyeket rejt a robogózás és a motorozás. Az sem baj, ha meggyőződnek néha arról, hogy miként közlekednek egyedül a gyakorlatban.
  • A nagyobb, gyermekek már igénylik az esti táncos szórakozásokat. Fontos, hogy tudják, hol van, kivel, vagy kikkel és nem baj, ha meghatározzák, meddig lehet távol a fiatal otthonától. Ha a fiatalok viszonylag késői időpontban megtartott programon szeretnének részt venni, oda csak csoportosan, lehetőleg felnőtt kíséretében menjenek, és kerüljék a rosszul kivilágított, elhagyatott helyeket! Nagyobb pénzösszeget ne, vagy csak több helyen elosztva vigyenek magukkal! Ne hagyják őrizetlenül értékeiket!

Hírek röviden

HÍREK

Hírek, eredmények, beszámolók.

Miklósi Sport

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat

SPORT HÍREK