EB 14. KOVÁCS ATTILA VITORLÁZÓ!

Ismét szép sikert ért el Kovács Attila vitorlázó. Az MVM SE versenyzője ifjúsági Európa-bajnokságon versenyzett.
vitorlás totál
Egyszerre mindhárom Laser osztálynak Európa-bajnokságot rendeztek, az olimpiai Standardnek (férfi) és Radialnak (női) a portugáliai Portóban, az ifjúsági 4.7-eseknek pedig a dél-franciaországi Hyères-ben. A 4.7 osztály Európa-bajnokságán tíz magyar egység van a 267 fős fiú mezőnyben és három magyar a 130 fős lány mezőnyben.

  • A hétfői két futam után a legjobb magyar, Kovács Attila (14., 16. helyen ért célba) a 47. helyen állt összetettben.
  • Kedden ismét két sejtezőfutam következett, ezeken Attila a 20. illetve a 28. helyen ért célba. A nap végén a 76. pozíciót foglalta el. 
  • Szerdán egy selejtezőfutamot rendeztek, melyen a törökszentmiklósi versenyző a 15. helyen zárt, összesítésben pedig a 67. helyre lépett előre, ezzel a legjobb magyar a mezőnyben

vitorlás közelebbi

  • Csütörtök már a döntőké. A magyar fiúk közül az aranycsoportban szereplő Kovács Attila remek 7. hellyel kezdte a döntőt, majd nem kevésbé remek 12. és 18. helyekkel folytatta. Ezzel az összetett lista 24. helyén állt a 267 fős mezőnyben.
  • Pénteken, a döntő második napján az MVM versenyzője behúzott egy 4. helyet is! A konszolidáltabb időjárási viszonyokat Attila, tudta a legjobban kihasználni: a megrendezett két futam egyikében a 4. helyen futott célba. Bár a másik futamban kiesőt (33. helyet) ment, így is tíz helyet lépett előre és már a 14. pozícióban állt.
"A verseny előtt éppen ebben bíztunk, hiszen a nemzetközi mezőnyben sokan csak bizonyos időjárási körülmények között képesek kiegyensúlyozottan jó futameredményeket produkálni. Attila viszont nagyon jó "allrounder", minden széltartományban képes jó eredményeket futni, ami itt most nagyon kifizetődő” – értékelte a verseny eddig lezajlott futamait Pál Gaszton, Kovács edzője.


Az EB zárónapján is 2 futamot rendeztek, a törökszentmiklósi vitorlázó a 9. majd a 29. helyen ért célba. Összetettben a 14. helyen zárta az EB-t! A 267 fős mezőnyben egyedüli magyarként végzett az első 100-ban.

forrás:Magyar Vitorlás Szövetség honlapjahttps://eurilca.smugmug.com/

Hírek röviden

HÍREK

Hírek, eredmények, beszámolók.

Miklósi Sport

Hasznos információk

Közérdekű

Jelenlegi állapot

KORONAVÍRUS

Elérhetőségeink

Kapcsolat

SPORT HÍREK