Balesethelyszínelők versenyeztek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2021. szeptember 2-án rendezte meg a X. Balesethelyszínelő Szakmai Verseny megyei döntőjét Szolnokon.

helyszínelkők versenye

A verseny célja a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése volt. A rendezvényt Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitotta meg.

A verseny elméleti és gyakorlati feladatokból tevődött össze. Az elméleti megmérettetésen a rendőrök KRESZ és szakmai tesztlapot töltettek ki. A gyakorlati rész egy helyszínen történt komplex baleset rekonstruálása volt.

A megyei döntő eredményhirdetésén a díjakat Kosztyó Gábor rendőr alezredes és Dr. Lánczi Rajmund, a Szolnoki Járási Ügyészség csoportvezető ügyésze, továbbá Dorogi Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője adta át, akik méltatták a versenyzők szakmai felkészültségét. A megmérettetés első helyezettje – immár sokadszor – Rékasi Róbert rendőr törzszászlós, a Szolnoki Rendőrkapitányság balesethelyszínelője lett, a második helyezésért járó serleget Varga Tamás rendőr főtörzsőrmester, a Szolnoki Rendőrkapitányság balesethelyszínelője vette át, míg a verseny harmadik helyezettje Nyitrai Péter rendőr zászlós, Kunszentmártoni Rendőrkapitányság balesethelyszínelője lett.

Az Országos Balesethelyszínelő Verseny döntőjét 2021. szeptember 21-23. között rendezik meg Békés megyében, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot a megyei forduló első két helyezettje képviseli.

forrás: police.hu

Hírek röviden

HÍREK

Hírek, eredmények, beszámolók.

Miklósi Sport

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat

SPORT HÍREK