Halmozta a bűncselekményeket

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 25 éves férfit, aki egy napon két időskorút károsított meg, valamint a megalapozott gyanú szerint, azt megelőzően több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett.

 20210822 113233
 
Ismeretlen személy megjelent 2021. augusztus 19-én 1 és 7 óra között egy törökszentmiklósi társasháznál, oda bejutott, majd az első emeleten egy csukott, de nem zárt lakásba bement. Az ingatlan konyhájában a széken hagyott táskában lévő pénztárcából kivette a bankkártyát és több ezer forint készpénzt, majd távozott. Az időskorú sértett a délelőtt folyamán 6 sikeres, több mint 20.000 forint értékű, a bankkártyájával történt vásárlásról kapott értesítést. Ezek után észlelte a kártyája eltűnését, ezért letiltatta azt és bejelentést tett a rendőrségen. Ezt követően a tolvaj még további hét alkalommal, több mint 100.000 forint értékben sikertelenül kísérelt meg vásárlást. A rendőrök adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, és előállítottak egy 25 éves férfit a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint a férfi még ugyanazon a napon a koraesti órákban megjelent egy törökszentmiklósi idős nő házánál, ahová a tulajdonos beengedte. Ezt követően a férfi bement a szobába, majd szó nélkül, a sértett tiltakozása ellenére elvitte a nő televízióját. A nyomozók az időközben értékesített tv-t megtalálták és lefoglalták.

A férfi terhére róható még több, korábban elkövetett vagyon elleni bűncselekmény is, ezért a hatóság az őrizetbe vételéről határozott.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, valamint többrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

forrás: police.hu

Hírek röviden

HÍREK

Hírek, eredmények, beszámolók.

Miklósi Sport

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat

SPORT HÍREK