Editor's Choice

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Ezzel 66 főre emelkedett az elhunytak száma. 96 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

koronavírus stock05

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!forrás: koronavirus.gov.hu

Editor's Choice

92842333_1169539830045383_4393705183931006976_o.jpg

Kedves Törökszentmiklósiak!

Miniszterelnök úr ma délutáni rendkívüli bejelentésében megerősítette a 71/2020. (III.27.) Korm. rendeletben foglaltakat a kijárási korlátozásról. Azaz a Kormány határozatlan időre meghosszabbította a korlátozást, azzal a kiegészítéssel, hogy hetente felülvizsgálják annak szükségességét.

Ugyanakkor valamennyi magyarországi települési polgármester számára felhatalmazást adott Magyarország Kormánya arra, hogy a települése tekintetében a húsvéti időszakra, az előttünk álló 4 napra további szigorításokat léptethet életbe.

Figyelembe vettem a kijárási korlátozásban leírtakat, Törökszentmiklós adottságait, a korábban meghozott helyi intézkedéseket és úgy ítéltem meg, hogy Törökszentmiklós esetében a húsvéti időszakra további szigorítások nem szükségesek. Ha mindannyian betartjuk a kijárási korlátozás előírásait, és fokozatosan figyelünk egymásra, akkor a koronavírus terjedésének gátat tudunk szabni városunkban, ahogyan sikerült eddig is.

Arra kérek mindenkit, hogy az ünnepek alatt is kerüljük a csoportosulást. Mindenki csak a legszükségesebb indokkal és esetben hagyja el az otthonát. Szombati napon fokozottan tartsuk be a bevásárlással kapcsolatos előírásokat. És ami kifejezetten fontos, hogy az ünnepet csak szűk családi körben töltsük. idén mondjunk le a rokonlátogatásról és a locsolkodásról. Vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

Ha képesek vagyunk minderre, akkor a húsvét feltámadásának üzenete, a hétköznapjainkra is el fogja hozni a régi – új életünk feltámadását és közösen legyőzzük a járványt!
Olvasható Markót Imre facebook oldalán

SPORT HÍREK