KÖZEL FÉLMILLIÓ KOCKÁVAL KÉSŐBB: AZ ELSŐ ÉLETNAGYSÁGÚ LEGO® MCLAREN SENNA

LEGO Senna 11

  • Bemutatták a McLaren Ultimate Series autó 1:1 arányú LEGO® verzióját
  • Rengeteg időbe telt, amíg megépítették a LEGO® modellt: ez idő alatt 9 darab igazi McLaren Sennát lehetett volna kézzel összerakni
  • Az első interaktív McLaren LEGO® modell, amelyben a kormány mögé lehet ülni és beindítható a „motor”
  • Az ülés, a kormánykerék és a pedálok eredeti McLaren Senna gyártmányok

Az egyedülálló, életnagyságú LEGO McLaren Sennát az éjjel-nappali műszakokban egymást váltó építő specialisták titokban alkották meg. A közel 5000 órán át készített modell csaknem félmillió alkatrészből állt össze. A McLarenekhez képest a LEGO Senna szokatlanul nehézsúlyúnak számít 1700 kg-os tömegével, amely 500 kg-mal nehezebb, mint az eredeti, a 2017-es bejelentést követően azonnal elfogyó McLaren Senna.

Ez az új, meglepetés Senna, amely a rajongók kedvéért készült, a legélethűbb és legigényesebb McLaren, amelyet a LEGO Csoport valaha készített. Az egy tonnányi LEGO elemből megépített autóval ugyan elhajtani nem lehet, de a fiatal és idősebb rajongók is beszállhatnak, megfoghatják a kormányt, megnyomhatják a tetőn található indítógombot, sőt átélhetik annak szimulációját, ahogy a 334 km/h-ás sebességgel száguldó autó felbőgve életre kel. Ezen kívül, a modellen található lámpák és a beépített információs és szórakoztató rendszer is működtethető. A világhírű kockák, valamint a McLaren Senna rajongói hamarosan világszerte egy rendezvénysorozat részeként láthatják az autót.
LEGO Senna 4

A lenyűgöző, alapvetően pályaversenyzésre született McLaren újra-alkotása az ikonikus dán játékgyártó, a LEGO Csoport és a McLaren Automotive partneri együttműködésének legújabb modellje. Általában, a LEGO Speed Champions sorozat, amelyben megtalálhatók a híres kockákból összeépíthető McLaren modellek, elérhetők a kisebb kezek számára is könnyebben összeépíthető méretben. De ahogy azt a McLaren és a LEGO Csoport a McLaren 720S modelljével 2017-ben bemutatta, a LEGO kockából épült 1:1-es arányú McLaren egyedülálló, interaktív és mindenekelőtt szórakoztató élményt nyújt minden korosztály számára.

A kockából épült Senna a modellautó szférát oly módon alakítja át, ami jól illeszkedik a McLaren  Ultimate Serieshez. A mögötte levő statisztikák elképesztők: összesen 467 854 egyedi LEGO elemből építették össze, ami közel 200 000-rel több, mint amelyet a két évvel ezelőtti 720S modell elkészítéséhez használtak fel.  Az éjjel-nappal váltakozó műszakokban 10 főből álló csapatok 2725 órán keresztül dolgoztak, amíg a LEGO McLaren összes darabja a helyére nem került - ez 9-szerese annak az időnek (300 óra), amely alatt egy valódi Senna modellt gondos kézimunkával összeszerelnek. A tervezést és fejlesztést magában foglalva összesen 4935 óra alatt sikerült megalkotni a modellt, amelyen 42 LEGO építő dolgozott.

LEGO Senna 6

A McLaren Senna az első LEGO McLaren, amely belső terében a valódi autóban megtalálható alkatrészek is helyet kaptak, ezzel is kiemelve annak hitelességét. Az igazi Sennából a könnyű szénszálas vezetőülés, a kormánykerék és a pedálok kerültek be a különleges, vezetőközpontú utastérbe. A felszerelt McLaren emblémák és a Pirelli gumiabroncsokkal ellátott kerekek teljesen megegyeznek az igazi autóéval. A LEGO® kockákból készült felfelé nyíló ajtók leszerelhetők, annak érdekében, hogy az emberek könnyedén beszállhassanak az utastérbe. 

A McLaren végső, tűpontos műanyag kockákból álló formáját több hónapos tervezés és fejlesztés előzte meg, amelyben részt vettek mind a McLaren, mind a LEGO munkatársai.

A kockákból álló jármű hűen tükrözi a Victory Grey kiadást a kontrasztos narancssárga kiemelésekkel csakúgy, mint a 15 cm hosszú, 219 elemből álló McLaren Senna LEGO Speed Champions kiadás, amely az idei évben került a játékboltok polcaira.

A játékmodell fiatal McLaren-tulajdonosai számára a teljes méretű LEGO modell megpillantása duplán varázslatos élményt nyújt majd.

A McLaren és a LEGO rajongók a 2019-es év során különböző események keretében - többek között a július elején megrendezett angliai Sussex-i Goodwill fesztiválon - találkozhatnak az első, belülről is kipróbálható LEGO McLaren járművel. 

lego

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Hírek röviden

HÍREK

Hírek, eredmények, beszámolók.

Miklósi Sport

Hasznos információk

Közérdekű

Jelenlegi állapot

KORONAVÍRUS

Elérhetőségeink

Kapcsolat

SPORT HÍREK